Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Om filformater

De forskellige filformater i Designguiden bruges til forskellige formål. Her er en kort beskrivelse af de mest brugte filformater.

PDF
For at kunne åbne og læse pdf-filer, skal Adobe Acrobat Reader være installeret på din computer. Programmet kan downloades gratis fra internettet. For at kunne rette i en pdf skal man have en købeversion af Adobe Acobat.

EPS og AI
.Eps og .ai er professionelle grafikfiler, som regel oprettet i Adobe Illustrator. Filerne kan skaleres uden tab.

Filerne kan ikke åbnes uden et professionelt grafisk program, men de kan sendes videre til et trykkeri/bureau. 

TIF
Billeder, som skal gemmes "uden tab" (uden at billedet bliver dårligere hver gang det åbnes og gemmes), er gemt som tif-filer. Det er typisk professionelle fotos, der er gemt som tif.

JPG og GIF
Jpg- og gif-filer bruges til skærmbrug - typisk i officepakken og nettet. Billeder i dette format har tabt information. Almindeligvis bruges .gif til loger og .jpg til foto. Et stort foto i .jpg kan dog sagtens bruges til tryk og det er efterhånden det mest almindelige.

 

Om zip

Et lille program til udpakning og pakning af filer.

En del filer er pakket som zip-filer. Når de er pakket i en zip-fil fylder de ikke så meget, og kan derfor nemmere distribueres med fx email.

For at pakke dem ud skal du bruge et zip-udpakningsprogram. Medarbejdere i Dansk Byggeri har zip-program på deres pc, så det er som regel ikke noget problem.

Men hvis du af en eller anden grund ikke kan finde et udpakningsprogram, så kontakt it-afdelingen.

Download Adobe

Programmet er gratis og kan downloades her:
Adobe Acrobat Reader